Ophef over ongesluierde vrouwen die gebed leiden

buitenland
0
9 sep 15:06
Het beeld van twee ongesluierde vrouwen die zaterdag voor een gemengd gezelschap het gebed leidden hebben in Frankrijk geleid tot veel opschudding op sociale netwerksites.
Het gebed vond plaats in Parijs en werd door meer dan 60 mannen en vrouwen bijgewoond, meldt de Franse krant "Le Parisien". Anne-Sophie Monsinay en Eva Janadin hebben zich onlangs tot de islam bekeerd en leidden het gebed. "Dit is een belangrijk moment voor de islam in Frankrijk, vooral omdat dit gebed gelijkheid tussen mannen en vrouwen mogelijk maakt", zei Eva Janadin.

In de gebedsruimte, die speciaal voor de gelegenheid werd gehuurd, werden religieuze preken in het Frans gehouden in aanwezigheid van zowel gesluierde als ongesluierde vrouwen. De locatie werd om veiligheidsredenen geheim gehouden. De twee vrouwen beweerden dat er niets in de islamitische religieuze teksten staat dat in tegenspraak is met de "imamaat" van vrouwen en willen graag "ruimte voor vrije dialoog en een alternatief model voor het extremisme en het traditioneel begrip van religie".

De zogenaamde "progressieve Islam" is volgens hen gebaseerd op slechts vier principes: gelijkheid tussen mannen en vrouwen, hoofddoekvrijheid, inclusie en de Franse taal.

De gebedsdienst veroorzaakte veel verontwaardigde reacties en kritiek op de initiatiefnemers. Tegenstanders vinden dat de actievoerders de islamitische religie beledigen onder de noemer van gelijkheid en vrouwenemancipatie.
© MAROKKO.NL 2019
frankrijk
vrouwelijke imam
gebed
sluier
anne-sophie monsinay
eva janadin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jemen
iran
benjamin netanyahu
islamitisch onderwijs
caf
verenigde staten
saudi aramco
saoedi-arabie
teheran
saoedi-arabië
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi