'Arrestant stierf niet door uitwendig letsel'

algemeen
1
10 sep 17:02
De 22-jarige Leidschendammer die vorige week na zijn arrestatie is overleden, had geen uitwendig letsel dat zijn dood kan verklaren.
Dat constateert de patholoog die het lichaam van de man heeft onderzocht, meldt het Openbaar Ministerie. De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. De man bevond zich vorige week in verwarde toestand in een huis in Leidschendam. Zijn familie belde daarom de politie voor hulp. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en werd meegenomen naar het politiebureau. Toen hij daar aankwam, werd meteen een ambulance opgeroepen.

De Rijksrecherche onderzoekt of de arrestatie volgens de regels is verlopen en of er verband is tussen zijn overlijden en de aanhouding. Er moet nog een toxicologisch onderzoek worden gedaan. De patholoog bekijkt ook het ziekenhuisdossier van de Leidschendammer. Zijn lichaam is inmiddels overgedragen aan zijn familie.

Vragen bij familie
De familie van de man heeft beeldmateriaal overlegd aan Omroep West. Zij zetten veel vraagtekens bij het overlijden. Zo verklaren zij dat de man zich niet verzette bij de arrestatie in de woning. Dit zou ook niet op de beelden te zien zijn.

Op een foto in het ziekenhuis zou te zien zijn dat de man fysiek letsel heeft. Volgens de familie zou dit dan moeten zijn veroorzaakt op het bureau.
© ANP 2019
politie
leidschendam
arrestant
politiegeweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
chan 2020
houcine ammouta
chan2020
berkane
racisme
eredivisie
halilhodzic
lokaal marokko
psv
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi