Eisen tot 10 jaar om smokkel 4000 kg cocaïne

algemeen
0
10 sep '19
Voor het invoeren van ruim 4000 kilo cocaïne vorig jaar augustus vanuit de haven van Antwerpen naar Nederland, zijn tegen drie verdachten celstraffen geëist van negen en tien jaar.

De drugs zaten verstopt in een zeecontainer met een partij bananen uit Colombia. De cocaïne had omgerekend een straatwaarde van ruim 104 miljoen euro, zei de officier van justitie dinsdag in de rechtbank in Dordrecht. De Nederlandse politie en Belgische douane hadden het spul ontdekt in de haven. De politie had daarna een vrachtwagen, waarin een klein deel van de cocaïne was gestopt, heimelijk gevolgd. Het transport ging naar een loods in Oosterhout.

Het Openbaar Ministerie wil dat een 39-jarige man uit Antwerpen de hoogste straf krijgt, omdat hij een organiserende rol had bij de smokkel en daarbij ook onwetende personen betrok. Ook zou hij een boete van ruim 25.000 euro moeten betalen.

Voor een 22-jarige man uit Amsterdam en een 50-jarige man uit Oosterhout is volgens het OM negen jaar cel passend. Zij hielpen bij de ontvangst en het uitladen van de smokkelwaar.

© ANP 2019
antwerpen
colombia
openbaar ministerie
cocaine
smokkel
oosterhout
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?