Gateway KSA: Saoedi-Arabië gebruikt influencers voor nieuw imago (video)

buitenland
0
10 sep '19
Saoedi-Arabië heeft de afgelopen maanden in het kader van project Gateway KSA meer dan 200 influencers uitgenodigd voor een snoepreisje

Dat Saoedi-Arabië de afgelopen jaren stevig aan het doortimmeren is op hervormingen is niemand ontgaan. De Backstreet Boys, Janet Jackson, David Guetta, de Black Eyed Peas, OneRepublic maar ook Enrique Iglesias en 50 Cent hebben de afgelopen tijd gereageerd op de uitnodigingen van Saoedi-Arabië om het koninkrijk te bezoeken. Het doel is om het image van het streng Islamitische land te veranderen en het koninkrijk toegankelijker te maken voor de buitenwereld.

Het land stopt niet bij popsterren maar probeert ook influencers over te halen. Twee jaar geleden werd het programma Gateway KSA opgezet na ontmoetingen tussen de Nederlands-Australische influencer Nelleke Van Zandvoort Quispel, Prins Turki al-Faisal, voormalig directeur van het Saudi Intelligence Agency en ex- Ambassadeur van zijn land in de Verenigde Staten. Het doel is om zoveel mogelijk populaire influencers uit te nodigen het land te bezoeken en te stimuleren een modern, positief en hip beeld van het land neer te zetten. Kosten noch moeite worden gespaard bij deze volledig verzorgde snoepreisjes.

Sinds de start van het project hebben meer dan 200 influencers meegedaan aan Gateway KSA. Zo ook instagrammer Aggie Lal, (900.000 volgers) die afgelopen voorjaar op kosten van de prins een ​​fotoshoot maakte in de Saoedische woestijn.

  Naast deze nieuwe manier van communiceren door het Islamitische land gaat Saoedi-Arabië vanaf deze maand ook voor het eerst toeristenvisums afgeven aan buitenlanders. Voorheen werd deze enkel verstrekt aan familieleden en zakenlieden. Vrouwen alleen kregen in geen enkel geval een visum.

Vision 2030 Kroonprins Mohammed bin Salman is hard bezig met het doorvoeren van zijn prestigieuze maar ook omstreden hervormingsplan 'Vision 2030'. Het doel van het plan is om het Saoedische koninkrijk toegankelijker te maken voor de buitenwereld. Saoedi-Arabië heeft onlangs vrouwen toegestaan om auto te rijden en het verbod op artistieke festivals en bioscopen is opgeheven. VOX Bioscopen verwelkomde eerder dit jaar al filmliefhebbers in hun nieuwe multiplex-bioscopen in Riyadh. Winkeliers in Saoedi-Arabië mogen sinds een paar weken gedurende de hele dag open blijven.

Onlangs meldde de Saoedische krant Ajel al dat de Shura-raad van Saoedi-Arabië de bevoorrading van Shisha aan cafés en restaurants in Saoedische steden heeft goedgekeurd. Daarnaast beloofde Turki Al-Sheikh, voorzitter van het Saoedische Ministerie voor Entertainment (GEA), in januari al dat het land vergunningen zou afgeven voor live-shows in hotels, cafés en restaurants. De beleidswijzigingen zijn bedoeld om de horecavergunning te versoepelen voor het organiseren van bijvoorbeeld livemuziek shows en stand-up comedy.

© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
infuencers
instagram
gateway ksa
vision 2030
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi