Slordig Marokko wint nipt van Niger

marokko
26
10 sep '19
Marokko heeft in Marrakech met minimale cijfers van Niger gewonnen in een tegenvallende wedstrijd.

De Atlasleeuwen begonnen met veel nieuwe namen aan de wedstrijd ten opzichte van afgelopen vrijdag, maar aan het spelbeeld veranderde niet veel. Bondscoach Halilhodzic liet Azaro, Taarabt en Boufal in de aanval starten, maar deze konden weinig gevaar stichten in de eerste helft. Carcela die op het middenveld begon kreeg twee grote kansen voor doel maar verzuimde om de 1-0 op het scorebord te zetten. Het was Wydad speler El Karti die in de 21e minuut met een prachtige afstandsschot voor de voorsprong zorgde.

In de tweede helft probeerde Marokko de druk verder op te voeren, maar er slopen veel slordigheden in het spel van Marokko. Marokko kwam steeds dichter bij het doel, maar dankzij een aantal fraaie reddingen van de doelman van Niger en het gebrek aan scherpte in de afronding bleef de wedstrijd steken op 1-0.

Marokko speelt in november de eerste wedstrijd in de kwalificatie voor de Afrika Cup 2021 tegen Mauritanie en er valt nog veel werk te verrichten in tactisch en technisch opzicht.