Israël bombardeert noordelijke Gazastrook (video)

buitenland
0
11 sep 13:06
De Israëlische legeraanval zou komen als reactie op vermeende beschietingen vanuit de Gazastrook naar Israël
Het Israëlische leger richtte zich woensdag op twee locaties van de Palestijnse Hamas-groep in de noordelijke Gazastrook. "Een tank beschoot twee militaire posities van Hamas in de noordelijke Gazastrook," zei de Israëlische legerwoordvoerder Avichay Adraee.

Hij voegde eraan toe dat de beschietingen kwamen als reactie op vermeend raketvuur vanuit de Gazastrook richting Israël. In een eerdere verklaring zei het Israëlische leger dat de raketten die vanuit de Gazastrook zijn afgeschoten, zijn onderschept door een antiraketinstallatie. Toen de sirenes in Israël afgingen, moest premier Benjamin Netanyahu noodgedwongen het podium verlaten waarop hij een speech hield tijdens een verkiezingsbijeenkomst.


Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft vooralsnog geen slachtoffers gemeld als gevolg van de beschietingen. Hamas heeft nog geen commentaar gegeven op de ontwikkeling.

Het geweld tussen beide partijen is opgelaaid nadat Netanyahu de kiezers circa een week voor de stembusgang heeft beloofd het grensgebied van het door Israël bezette Palestina en buurlanden Jordanië te annexeren.
© ANP 2019
israël
gazastrook
jordanië
palestina
benjamin netanyahu
israëlisch bezettingsleger
hamas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi