Marokko: Solidariteitsfonds tegen rampen en aanslagen

marokko
1
11 sep '19
De Marokkaanse regering is van plan om een ontwerp-decreet goed te keuren in de vergadering van donderdag 12 september.
In het licht van de recente verwoestende overstromingen in Marokko maakt de regering de weg vrij voor een solidariteitsbelasting voor het kunnen verstrekken van financiële steun als gevolg van natuurrampen en terroristische aanslagen. De "Solidariteitsbelasting tegen rampzalige gebeurtenissen" zal deel uitmaken van het Solidariteitsfonds tegen rampen. De Regeringsraad heeft de oprichting van het fonds al goedgekeurd. De regering zelf moest het ontwerp op 18 april goedkeuren, maar werd uitgesteld.

Het besluit schetst de invoering van een nieuwe belasting van 1% op premies op alle verzekeringspolissen, met uitzondering van levensverzekeringen. Het specificeert ook de lijst van natuurrampen die onder de regeling vallen en is bedoeld voor rampen zoals overstromingen, aardbevingen, tsunami's en door de mens veroorzaakte gewelddadige acties.

Het besluit van de regering om goedkeuring van de wet weer op de agenda te zetten lijkt gemotiveerd te zijn door de recente verwoestende overstromingen die verschillende regio's in Marokko hebben getroffen. De zware regenval en overstromingen die het land teisteren hebben veel slachtoffers gemaakt en materiële schade veroorzaakt.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
aanslagen
rampen
solidariteitsfonds
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi