Marokko: Solidariteitsfonds tegen rampen en aanslagen

marokko
1
11 sep '19
De Marokkaanse regering is van plan om een ontwerp-decreet goed te keuren in de vergadering van donderdag 12 september.

In het licht van de recente verwoestende overstromingen in Marokko maakt de regering de weg vrij voor een solidariteitsbelasting voor het kunnen verstrekken van financiële steun als gevolg van natuurrampen en terroristische aanslagen. De "Solidariteitsbelasting tegen rampzalige gebeurtenissen" zal deel uitmaken van het Solidariteitsfonds tegen rampen. De Regeringsraad heeft de oprichting van het fonds al goedgekeurd. De regering zelf moest het ontwerp op 18 april goedkeuren, maar werd uitgesteld.

Het besluit schetst de invoering van een nieuwe belasting van 1% op premies op alle verzekeringspolissen, met uitzondering van levensverzekeringen. Het specificeert ook de lijst van natuurrampen die onder de regeling vallen en is bedoeld voor rampen zoals overstromingen, aardbevingen, tsunami's en door de mens veroorzaakte gewelddadige acties.

Het besluit van de regering om goedkeuring van de wet weer op de agenda te zetten lijkt gemotiveerd te zijn door de recente verwoestende overstromingen die verschillende regio's in Marokko hebben getroffen. De zware regenval en overstromingen die het land teisteren hebben veel slachtoffers gemaakt en materiële schade veroorzaakt.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
aanslagen
rampen
solidariteitsfonds
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?