Marcouch eert troepen met parachutesprong

algemeen
8
12 sep '19
Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem maakt volgende week donderdag een parachutesprong om de 75-jarige herdenking van de Slag om Arnhem te markeren.

Marcouch wil met zijn tandemsprong ervaren hoe de geallieerde luchtlandingstroepen zich moeten hebben gevoeld, toen ze boven totaal onbekend terrein uit vliegtuigen sprongen vanwege de bevrijdingsoperatie Market Garden. De geallieerden wilden met Market Garden snel een einde maken aan de Tweede Wereldoorlog. De operatie mislukte toen de geallieerden de Rijnbrug in Arnhem niet in handen konden krijgen. Bij Arnhem landden destijds vele duizenden parachutisten die gemiddeld 22 jaar waren. Velen waren al doodgeschoten voor ze grond bereikten.

Marcouch wil met zijn parachutesprong "respect betuigen aan ongelooflijk dappere soldaten", aldus een woordvoerster. De burgemeester springt boven een historisch luchtlandingsterrein in de buurt van Arnhem. Tegelijk met de burgemeester springt ook de Britse tv-presentator Dan Snow, die vrijdag het theaterspektakel Bridge to Liberation in Arnhem presenteert.

© ANP 2019
geallieerden
operatie market garden
parachutespringen
ahmed marcouch
arnhem
slag om arnhem
verenigd koninkrijk
tweede wereldoorlog
john frostbrug
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi