Facebook verwijdert bot Netanyahu wegens haatzaaien

buitenland
0
13 sep 9:35
De bot zou hebben geschreven dat Arabisch-Israëlische politici "ons allemaal willen vernietigen".
Facebook heeft donderdag een chatbot van de verkiezingscampagne voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu voor 24 uur geschorst vanwege haatzaaien, meldt The New York Times. Door de schorsing van de bot kan het softwareprogramma 24 uur lang geen berichten verzenden. Netanyahu heeft verklaard geen rol te hebben gespeeld bij de inhoud van het bericht en legde de schuld bij een campagnemedewerker.

In het bericht werd opgeroepen om dinsdag naar de stembus te gaan om de opkomst van "een gevaarlijke linkse overheid" te voorkomen, waarbij Arabisch-Israëlische politici "ons allemaal willen vernietigen - vrouwen, kinderen en mannen - en een nucleair Iran dat ons zal wegvagen mogelijk maakt".

Een chatbot is een programma dat virtueel in gesprek kan gaan met gebruikers van een platform. Facebook maakt het voor gebruikers mogelijk de software in te zetten op hun pagina's. In dit geval stuurde de bot een bericht aan bezoekers van Netanyahu's officiële Facebook-pagina. Israël gaat dinsdag opnieuw naar de stembus, omdat het na de verkiezingen eerder dit jaar niet is gelukt om een coalitie te vormen.
© MAROKKO.NL 2019
israel
benjamin netanyahu
verkiezingen
bot
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
advocaat
ridouan taghi
psv
donald trump
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi