Marokko veroordeelt verkiezingsbeloften Netanyahu

buitenland
0
13 sep 13:06
Als reactie op de annexatieretoriek van Netanyahu bevestigde Marokko te blijven opkomen voor het Palestijnse volk
Marokko heeft de recente verkiezingsbelofte van de Israëlische premier Netanyahu over de annexatie van de Jordaanvallei en andere gebieden op de Westelijke Jordaanoever "krachtig" veroordeeld en zich aangesloten bij een groeiend koor van kritische stemmen die hebben gewaarschuwd voor het creëren van een gevaarlijk precedent in het conflict tussen Israël en Palestina. De Marokkaanse regering maakt zich grote zorgen over de aandrang van premier Netanyahu om de soevereiniteit van Isreali uit te breiden tot de Jordaanvallei, staat in een verklaring van het Marokkaanse persbureau (MAP).

In navolging van de unanieme beslissing van de Arabische Liga, zei Marokko dat de opmerkingen van de Israëlische premier 'een gevaarlijke escalatie' vormden in een conflict dat al veel te lang duurt. De annexatie van de gebieden door Israël zou het internationaal recht 'torpederen' en de hoop op een oplossing drastisch doen afnemen. Marokko is voorstander van een tweestatenoplossing waarbij de gebieden in kwestie onder Palestijnse soevereiniteit zouden vallen.

Netanyahu zei dat Israël zijn soevereiniteit over de Jordaanvallei en andere nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever zal opleggen als hij de verkiezingen van volgende week wint. Ongeveer 70.000 Palestijnen, samen met 9.500 Joodse kolonisten, wonen momenteel in de Jordaanvallei, een groot en vruchtbaar stuk land die een kwart van de Westelijke Jordaanoever uitmaakt. Israël beweert dat de vallei van vitaal belang is voor zijn veiligheid en heeft consequent het idee verworpen om enig deel ervan af te staan ​​in een toekomstige regeling met de Palestijnen.

Eerder deze maand hernieuwde Netanyahu een belofte om alle nederzettingenblokken op de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren. "Met Gods hulp zullen we Joodse soevereiniteit toepassen op alle nederzettingen, als onderdeel van het land Israël en als onderdeel van de staat Israël," zei hij.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
israel
palestina
benjamin netanyahu
gazastrook
westelijke jordaanoever
verkiezingen
annexatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
chan 2020
berkane
chan2020
houcine ammouta
badr hari
rico verhoeven
gabon
glory kickboxing
eredivisie
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi