Koeweit: €3000 boete voor winkelen in pyjama

buitenland
2
13 sep '19
Een Koeweitse politicus heeft de oorlog verklaard aan het dragen van pyjama's in het openbaar.

Parlementariër Majed Mousa Al-Mutairi heeft onlangs een wetsvoorstel ingediend om het dragen van pyjama's in het openbaar te verbieden en te bestraffen met een boete tussen de €1.500,- en €3.000,-

Al-Mutairi drong erop aan dat zijn geplande wetsvoorstel prioriteit moet krijgen en bovenaan de politieke agenda moet staan bij de eerstvolgende zitting van het Parlement in oktober.

De politicus heeft niet alleen een gloeiende hekel aan pyjamahipsters maar ook dragers van kleding met vulgaire of racistische teksten of afbeeldingen moeten het ontgelden en zouden volgens Al-Mutairi op de bon geslingerd moeten worden, meldt The Times Kuwait. De kans dat de pyjama-wet ook daadwerkelijk aangenomen wordt is klein aangezien persoonlijke vrijheid is verankerd in de grondwet van Koeweit.

Naast de kledingvoorschriften spreekt het wetsvoorstel van Al-Mutari ook over het afspelen van luide muziek en het 'gebruiken' van vrouwen bij 'recreatieve activiteiten' die een gevaar voor hen vormen of hen 'bang maken'. Het voorstel verbied echter ook minder controversiële zaken, zoals het zonder toestemming maken van foto's van anderen, het besmeuren van de openbare ruimte met graffiti, spugen in openbare plaatsen, afval of sigarettenpeuken uit auto's gooien en voordringen in wachtrijen op openbare plaatsen.

De politicus zegt dat hij zich mateloos irriteert aan het asociale gedrag van veel Koeweiti's. Het wetsvoorstel is dan ook een manier om de tradities, het moraal en de waarden en normen in Koeweit te beschermen.

© MAROKKO.NL 2019
koeweit
parlement
wetsvoorstel
pyjama
ban
majed mousa al-mutairi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi