Saoedische prinses schuldig bevonden voor mishandeling loodgieter

buitenland
1
13 sep 16:26
Een Franse rechtbank veroordeelde donderdag prinses Hassa bint Salman tot 10 maanden gevangenisstraf
Prinses Hassa bin Salman, de dochter van koning Salman van Saoedi-Arabië en halfzus van kroonprins Mohammed bin Salman werd beschuldigt van medeplichtigheid aan vrijheidsberoving en geweld nadat ze haar lijfwacht zou hebben opgedragen een loodgieter te mishandelen in het koninklijke appartement van de Saoedi's in Parijs. Het incident vond plaats in september 2016 en sinds 2017 staan de prinses en haar lijfwacht op een internationaal arrestatiebevel, afgegeven door de Franse autoriteiten.

De dochter van de Saoedische monarch werd veroordeelt tot 10 maanden gevangenisstraf en een geldboete van €10.000,- wegens vrijheidsberoving en medeplichtigheid aan gewelddadig mishandeling met behulp van een wapen. De Franse officier van justitie had eerder gevraagd om een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden tegen de lijfwacht van de Saoedische prinses gevraagd en een geldboete van €5.000,-.

De prinses heeft kort na het incident in 2016 Frankrijk verlaten en was niet aanwezig voor het oordeel van donderdag. Haar verblijfplaats is niet bekend, maar vermoedt wordt dat ze is teruggekeerd naar Saoedi-Arabië.

"Dood hem, de hond"
De prinses beschuldigde de loodgieter van het nemen van foto's en video's van haar. De klusjesman ontkende de beschuldigingen en benadrukte dat hij alleen foto's van de badkamer op zijn telefoon maakte om te onthouden waar items stonden geplaatst voordat hij aan het werk ging. De prinses hield vol dat de man foto's van haar in de spiegel nam.

De in Egypte geboren loodgieter verklaarde tegen de autoriteiten dat de lijfwacht van de prinses hem sloeg en schopte na de aantijgingen van de prinses. In zijn getuigenis beweert het slachtoffer ook dat de prinses hem bedreigde en riep: "Dood hem, de hond, hij verdient het niet om te leven." en "Je zult zien hoe je met een prinses praat, hoe je met de koninklijke familie praat."
© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
parijs
hassa bin salman
loodgieter
lijfwacht
prinses
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
turkije
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
syrië
cornelius haga lyceum
islamitisch onderwijs
arie slob
racisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi