'Halvering Saoedische olieproductie na aanval'

buitenland
5
15 sep 11:04
Het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft zijn olieproductie zaterdag gehalveerd, nadat met drones aanvallen waren uitgevoerd op twee belangrijke olie-installaties van de maatschappij.
Bronnen rond Saudi Aramco zeiden dat de productie met ongeveer 5 miljoen vaten per dag is verminderd. Olie-installaties in Abqaiq en Khurais werden zaterdag door tien drones getroffen. Het was de grootste aanval op de olie-infrastructuur van Saoedi-Arabië tijdens net huidige conflict in Jemen. Op het olieveld van Abqaiq, in het noordoosten van het land, staat de grootste olieraffinaderij ter wereld. Het veld in Khurais, tussen de hoofdstad Riyad en de Perzische Golf, is een van de belangrijkste olievelden van het land. Volgens een bron rond Saudi Aramco kan het bedrijf de productie van olie vermoedelijk weer snel opvoeren.

Houthi-rebellen uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor aanvallen op de twee Saoedische olie-installaties. De rebellenbeweging heeft al jaren een groot deel van Jemen in handen, waaronder de hoofdstad Sanaa. Een coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië probeert hen te verdrijven. In de oorlog zijn al tienduizenden doden gevallen.
© ANP 2019
saudi aramco
saoedi-arabia
jemen
abkaik
perzische golf
sanaa
iran
riyad (stad)
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
gabon
vriendschappelijk
turkije
islamitisch onderwijs
vahid halilhodžić
cornelius haga lyceum
syrië
badr hari
amsterdam
racisme
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi