Twee Talibanleiders gedood bij luchtaanvallen

buitenland
0
15 sep '19
Afghaanse regeringstroepen hebben met de hulp van het Amerikaanse leger bij luchtaanvallen twee leiders van de Taliban en circa veertig strijders van de groepering gedood.

Volgens regeringsmedewerkers waren de aanvallen in het noorden en westen van Afghanistan. De operaties van zaterdagavond waren gericht op het verijdelen van aanslagen van de Taliban op de Afghaanse troepen. Volgens het ministerie van Defensie is de door de Taliban aangewezen gouverneur van de provincie Samangan, Mawlavi Nooruddin, samen met vier strijders gedood. De Taliban ontkennen dit echter.

Bij een andere aanval is de gouverneur voor het westelijk gelegen district Anar Dara, Mullah Sayed Azim, gedood. Een woordvoerder van de provincie Farah bevestigde dat "Sayed Azim met 34 opstandelingen" is gedood.

Volgens hoge veiligheidsfunctionarissen in hoofdstad Kabul zullen er nog verschillende gezamenlijke operaties tegen de Taliban en strijders van Daesh worden uitgevoerd in aanloop naar de presidentsverkiezingen op 28 september.

© ANP 2019
verenigde staten
afghanistan
samangan
taliban
daesh
farah
kabul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi