Twee Talibanleiders gedood bij luchtaanvallen

buitenland
0
15 sep 14:07
Afghaanse regeringstroepen hebben met de hulp van het Amerikaanse leger bij luchtaanvallen twee leiders van de Taliban en circa veertig strijders van de groepering gedood.
Volgens regeringsmedewerkers waren de aanvallen in het noorden en westen van Afghanistan. De operaties van zaterdagavond waren gericht op het verijdelen van aanslagen van de Taliban op de Afghaanse troepen. Volgens het ministerie van Defensie is de door de Taliban aangewezen gouverneur van de provincie Samangan, Mawlavi Nooruddin, samen met vier strijders gedood. De Taliban ontkennen dit echter.

Bij een andere aanval is de gouverneur voor het westelijk gelegen district Anar Dara, Mullah Sayed Azim, gedood. Een woordvoerder van de provincie Farah bevestigde dat "Sayed Azim met 34 opstandelingen" is gedood.

Volgens hoge veiligheidsfunctionarissen in hoofdstad Kabul zullen er nog verschillende gezamenlijke operaties tegen de Taliban en strijders van Daesh worden uitgevoerd in aanloop naar de presidentsverkiezingen op 28 september.
© ANP 2019
verenigde staten
afghanistan
samangan
taliban
daesh
farah
kabul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
gabon
chan 2020
vriendschappelijk
berkane
turkije
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
rico verhoeven
chan2020
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi