Eerste 'vrouwelijke imam' van Frankrijk plant opening liberale moskee

buitenland
56
16 sep 15:44
In de nieuwe moskee zullen mannen en vrouwen naast elkaar bidden en afwisselend het gebed leiden.
Kahina Bahloul, is naar eigen zeggen de eerste 'vrouwelijke imam' in Frankrijk en vertelde recentelijk op de Frans radiozender Monte Carlo (RMC) dat ze plannen heeft om de eerste liberale moskee in Frankrijk te openen. "Het is belangrijk voor de islam om een nieuw model op te stellen," zei Kahina Bahloul.

Kahina Bahloul is afgestudeerd in 'Islamitische Studies' aan de Practical School of Higher Studies in Parijs en ze is de oprichter van de NGO "Parle-moi d’Islam" (praat met mij over de islam). Bahloul heeft een crowdfunding-actie opgezet om geld in te zamelen voor de opening van de moskee, die de naam 'Fatima' gaat dragen. "Het is belangrijk voor de islam om een ​​nieuw model op te zetten waarin mannen en vrouwen dezelfde rol spelen in moskeeën. In traditionele moskeeën is de belangrijkste gebedsruimte voorbehouden voor mannen en dat is onacceptabel in de 21e eeuw", voegde Bahloul toe.

"Ik ben van mening dat hoofddoeken geen religieuze verplichting zijn. Ik heb veel religieuze teksten bestudeerd en ik geloof niet dat de koran vrouwen verplicht hun haar te verbergen.", antwoordt ze op de vraag naar haar mening over de hoofddoek in de islam.

Het lijkt in Frankrijk een trend te worden dat Franse vrouwen zich bekeren tot de islam om deze vervolgens naar eigen hand te buigen. Onlangs hebben twee andere 'vrouwelijke imams', Eva Janadin en Anne-Sophie Monsinay, voor ophef gezorgd nadat ze ongesluierd een gemengd gebed leidden.
© MAROKKO.NL 2019
frankrijk
vrouwelijk imam
gebed
sluier
kahina bahloul
anne-sophie monsinay
eva janadin
moskee fatima
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
turkije
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
syrië
cornelius haga lyceum
islamitisch onderwijs
arie slob
racisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi