Bestuur Haga Lyceum wil niet vertrekken

algemeen
28
16 sep 15:53
Het bestuur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum is niet van plan op te stappen. "We gaan bezwaar maken", zegt advocaat Wouter Pors van de islamitische middelbare school.
Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) wil dat het bestuur binnen vier weken vertrekt en zette de eerder aangekondigde aanwijzing hiertoe door. Directeur-bestuurder Söner Atasoy reageert verbaasd op het bericht over de aanwijzing, dat hij naar eigen zeggen via de media moest vernemen. "Ik vind het uiterst onprofessioneel dat wij nog geen officiële brief hebben gekregen. We moeten het nu horen van de media, dat vind ik uit den boze. Het past in de hetze die gaande is tegen het Cornelius Haga Lyceum."

Atasoy liet eerder al weten dat hij niet wil vertrekken. Volgens hem is er niks mis met zijn school. "Ik heb begrepen dat de inspectie zegt dat er geen nieuwe feiten naar boven zijn gekomen. Dat is niet waar. Wij hebben tien nieuwe punten ingediend in onze zienswijze, waar we voor mijn gevoel een goed gesprek over hebben gehad. Dit voelt als een dolk in mijn rug."

Politieke druk
De directeur-bestuurder denkt dat de minister handelt onder "ernstige politieke druk". "Ik heb er nog steeds veel vertrouwen in dat de rechter alles van tafel veegt."

Volgens de advocaat heeft het lyceum officieel zes weken de tijd om bezwaar te maken tegen de aanwijzing. Mogelijk is er een kort geding nodig omdat Slob wil dat het bestuur binnen een maand het veld ruimt, aldus Pors.
© ANP 2019
cornelius haga lyceum
islamitisch onderwijs
arie slob
bestuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
gabon
vriendschappelijk
turkije
libië
syrië
oujda
golaso
cornelius haga lyceum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi