'Als bestuur Cornelius Haga blijft, vervalt huisvesting'

algemeen
26
16 sep '19
Amsterdam wil het schoolgebouw van het Cornelius Haga Lyceum terugvorderen als het bestuur van de islamitische school niet opstapt.

Volgens onderwijswethouder Marjolein Moorman stopt de financiering van het Rijk als het bestuur geen gehoor geeft aan de aanwijzing van minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) en vervalt daarmee ook de huisvestingsplicht van de gemeente. De kinderen van het Haga Lyceum worden dan volgens Moorman ondergebracht op een andere school. "Dit zouden we zeer onwenselijk vinden", zegt de wethouder. Ze vindt dan ook dat het huidige bestuur het belang van de kinderen voorop moet stellen. "Een school is er voor de leerlingen en niet voor de schoolbestuurders."

Slob wil dat het bestuur binnen vier weken vertrekt. Directeur-bestuurder Söner Atasoy liet in een reactie weten dit niet van plan te zijn en heeft aangegeven bezwaar te gaan maken tegen de aanwijzing. In een reactie daarop zegt minister Arie Slob dat een bezwaar alles flink kan gaan vertragen. "Het zou nog wel een jaar kunnen duren, maar ik hoop niet dat het zover komt", zegt de bewindsman.

© ANP/Marokko.nl 2019
arie slob
onderwijs
democratie
cornelius haga lyceum
islamitisch onderwijs
huisvesting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi