Rabat: Woningbrand doodt 6-jarig meisje (video)

marokko
0
7 aug '19
Internetgebruikers die de video hebben gezien, veroordelen de hulpdiensten omdat deze niet snel genoeg ter plaatse waren.

Schokkend beeldmateriaal van een 6-jarig meisje dat tevergeefs probeerde te ontsnappen aan de meedogenloze vuurzee in een appartement in Sidi Alal Bahraoui, zo'n 40 km van Rabat, circuleert sinds zondag op internet. De verontrustende video toont het jonge meisje, genaamd Hiba, dat wanhopig via het raam probeert te ontsnappen maar wordt tegengehouden door tralies. Buren die zich beneden hadden verzameld konden alleen hulpeloos toekijken terwijl ze wachten op de gealarmeerde hulpdiensten.

Één van de omwonenden veroordeelde de vertraagde interventie en zei dat mensen de brandweerlieden 23 minuten probeerden te bellen. "Ze hangen op. Er is bewijs, ga daar naar het callcenter. We hebben ons best gedaan", vertelde hij de pers. "Niemand heeft haar vermoord, de hulpdiensten hebben haar vermoord," vertelde de duidelijk aangeslagen buurman. Hij zei dat omwonenden zelfs maar naar de brandweerkazerne reden. "De brandweerlieden waren met een kaartspel bezig."

Een andere bewoner zei dat meerdere mensen de deur van het appartement tevergeefs probeerden open ​​te breken.

Tegen de tijd dat de brandweer arriveerde was het meisje al opgeslokt door de vuurzee. Hiba overleed aan de gevolgen van de ernstige brandwonden kort na aankomst in het regionale Tifelt-ziekenhuis. De brandweer is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
rabat
sidi alal bahraoui
brand
hiba
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?