Marokko: Strengere controle op goedkope telefoonladers

marokko
0
16 sep '19
De overheid gaat strenger toezien op de invoer en verkoop van goedkope telefoonladers

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Industrie en Handel hebben op 11 september een nalevingscampagne gelanceerd voor laders en accu's voor mobiele apparaten, melden de ministeries in een gezamenlijke verklaring.

Het ministerie neemt monsters van telefoonladers en accu's op verschillende verkooppunten in Marokko om deze te laten testen op brandveiligheid. Tevens worden distributeurs en winkeliers geïnformeerd over de wettelijke en regelgevende verplichtingen. De campagne is gestart om de Marokkaanse consument te beschermen tegen ongelukken als gevolg van het gebruik van opladers en accu's in mobiele apparaten. 

Autoriteiten hebben in de eerste acht maanden van dit jaar zo'n 300.000 niet-conforme producten de toegang tot de Marokkaanse markt geweigerd en geretourneerd. Ook is het ministerie en de douane eind augustus begonnen met het onderzoeken van verstrekte  invoervergunningen van opladers en accu's van de afgelopen twee jaar. De laatste beslissing kwam nadat lokale autoriteiten in Sidi Allal El Bahraoui meldden dat een woningbrand werd veroorzaakt door een oplader voor een mobiele telefoon. Bij de brand kwam de 6-jarige Hiba om het leven en zorgde voor veel ophef in Marokko, vooral omdat de lugubere beelden van het levend brandende meisje massaal op internet werden gedeeld.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
telefoonladers
universeel
brandgevaar
hiba
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?