Initiatiefnemer holocaust homo-monument stuurt brief aan koning Mohammed VI

buitenland
8
16 sep 19:42
In zijn brief veroordeelt de kunstenaar de vernietiging van zijn holocaust homo-monument en andere kunstobjecten
De voorzitter van het Duitse PixelHelper, Oliver Bienkowski, heeft in zijn brief aan koning Mohammed VI ook de inbeslagname van een mobiele kantine in mei 2018 door de autoriteiten aangekaart. In dezelfde geest hekelt hij ook het gebrek aan reactievermogen van lokale autoriteiten op zijn aanvragen voor toestemming om te bouwen. "We hebben in één jaar $100.000 in Marokko geïnvesteerd (...) We hebben ook dagelijks brood aan het dorp verstrekt", staat te lezen in de brief.

Olivier klaagt verder ook over een embargo op het project en intimidatie van bezoekers en journalisten door lokale autoriteiten. Olivier eist schadevergoeding van de staat en reconstructie van het bouwterrein.

De bouw van het eerste Holocaust monument in Noord-Afrika begon weken geleden en zorgde voor grote weerstand bij Marokkaanse activisten. Het project werd later door de autoriteiten gesloopt nadat het ministerie van Binnenlandse Zaken had bevestigd dat voor de bouw geen vergunning was afgegeven. Kort daarna hebben de Marokkaanse autoriteiten de initiatiefnemer verzocht het land te verlaten omdat zijn visum niet in orde bleek te zijn.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
marrakech
holocaust
monument
ait faska
ouarzazate
mohammed vi
oliver bienkowski
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
turkije
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
syrië
cornelius haga lyceum
islamitisch onderwijs
arie slob
racisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi