Marokko wilt Werelddag voor Anti-islamofobie

marokko
0
17 sep '19
De dag moet in het teken staan van tolerantie en coëxistentie en het weerleggen van de retoriek tegen de islam en moslims

Met steun van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) en andere bondgenoten dringt Marokko aan op de introductie van een VN-resolutie over de Werelddag tegen Islamofobie, hebben Marokkaanse parlementaire bronnen aan nieuwsdienst le360 gemeld.

Het Marokkaans parlement roept ambassadeurs uit landen met een moslimmeerderheid op om op 18 september bijeen te komen om de reikwijdte en mogelijke inhoud van de toekomstige resolutie te bespreken. Marokko is van plan de resolutie in te voeren tijdens een algemene vergadering van de VN. Het voorstel staat al maanden op de agenda en heeft al een goedkeuringszegel ontvangen van de Educatieve, Wetenschappelijke en Culturele Organisatie van de Verenigde Naties (UNESCO), de Islamitische Educatieve, Wetenschappelijke en Culturele Organisatie (IESCO), evenals haar westerse bondgenoten.

Tijdens een OIC-bijeenkomst in Rabat in juli vroeg Marokko voor het eerst steun van de lidstaten door het aankondigen van voorbereiding van het voorstel dat het doel heeft religieuze tolerantie te vieren eb het bewustzijn over islamofobie te vergroten.

Volgens de bronnen sluit de beweging aan bij de nieuwe identiteit van Marokko als promotor van de interreligieuze dialoog en interreligieuze verbindingen, zowel in eigen land als wereldwijd. Op de lange termijn moet de beweging trachten meer te doen dan wereldwijd de toenemende islamofobie tegen te gaan. De wens is om meer vreedzame dialogen tot stand te brengen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
werelddag anti-islamofobie
moslimhaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?