Israël: Likud partij niet blij met hoge opkomst arabieren bij verkiezingen

buitenland
1
17 sep '19
De Israëlische rechtse Likud-partij riep dinsdag een spoedberaad bijeen vanwege de hoge opkomst onder Arabische gemeenschappen en linkse bolwerken

Volgens Israëlisch Kanaal 7 zullen de Likud-partijleiders bijeenkomen in de woning van de premier. Een woordvoerder van de Likud partij zei dat de bijeenkomst is gepland vanwege de hoge opkomst onder Arabieren en linkse stemmers.

De 'Arab Joint List' maakte vandaag bekend dat de opkomst in Arabische plaatsen licht is gestegen ten opzichte van de verkiezingen van april en dat er een groot verschil was in de algemene opkomst ten opzichte van de stemming in 2015.

Israël houdt dit jaar zijn tweede algemene verkiezingen, omdat premier Benjamin Netanyahu geen regering heeft kunnen vormen na de laatste verkiezingen in april. Waarnemers verwachten dat de crisis rond de regeringsvorming voortduurt en er waarschijnlijk een derde verkiezingsronde gaat plaatsvinden.

De Israëlische Centrale Verkiezingscommissie zei dinsdag in een verklaring dat er meer dan 6,3 miljoen stemgerechtigden zijn die kunnen stemmen bij één van 10.915 stembureaus in Israël. Tweeëndertig kieslijsten strijden om 120 zetels in het Israëlische parlement, oftewel Knesset. Waarnemers en opiniepeilingscentra verwachten dat slechts 10 van die lijsten de parlementaire race zullen winnen.

© MAROKKO.NL 2019
israel
likud
arabieren
verkiezingen
palestina
gaza
benjamin netanyahu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi