Ziyech levert assist voor winnend Ajax en Hakimi speelt onverdiend gelijk

2
17 sep '19
Ajax won vandaag haar eerste wedstrijd in de groepsfase van de CL, terwijl Hakimi thuis gelijkspeelde met Dortmund tegen het grote Barcelona.

Ziyech begon met Ajax sterk aan de wedstrijd en scoorde bijna met een heerlijke uithaal op de kruising in de 20e minuut de 1-0. Ajax bleef doorzetten en het was Promes die voor de 1-0 zorgde en pas in de tweede helft was het Alvarez die vanuit een lastige hoek de bal heerlijk in de kruising wist te schieten.
Ajax bleef aanvallen en drukzetten en in de 62e leverde Ziyech een heerlijke assist uit een corner op de ingelopen Tagliafinco. Ajax won de wedstrijd comfortabel met 3-0 en begint uitstekend aan de Champions League campagne van dit seizoen.

Dortmund speelde thuis op papier een lastige wedstrijd, maar domineerde bijna de gehele wedstrijd tegen het matig voetballende Barcelona. De Duitsers kregen zelfs een strafschop die slim werd versierd door Sancho, maar na tal van kansen en prachtige reddingen van Ter Stegen bleef de wedstrijd toch steken op een 0-0  gelijkspel.