Italiaanse Proma opent fabriek in Kenitra

marokko
0
18 sep '19
De fabriek werd in slechts 6 maanden uit de grond gestampt
Het Italiaanse Proma is gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van subassemblages en metalen componenten voor de auto-industrie en heeft 17 september een fabriek in Kenitra ingehuldigd. De fabriek werd gebouwd in slechts 6 maanden tijd, volgens Moulay Hafid Elalamy, de Marokkaanse minister van Industrie een "record in Marokko."

Proma is in samenwerking met het ministerie van Industrie van plan is om dit eigen record te overtreffen en hopen binnen 5 maanden een andere fabriek op te zetten. Proma investeerde in totaal 320 miljoen DH in het project en is van plan net zoveel te investeren in toekomstige ondernemingen in Marokko, zei Elalamy tijdens een toespraak op de openingsceremonie van de fabriek.

De bouw van de fabriek begon in het derde kwartaal van 2018. Uitbreidingswerken zijn al gepland en zullen eind 2020 starten om aan een verhoogde vraag naar productie van de groep in Marokko te voldoen. Proma heeft al een werkende fabriek in het industriepark Renault Somaca in Casablanca waar stoelen worden geassembleerd en geleverd aan Somaca, een Marokkaanse autofabrikant die momenteel in handen is van Renault.

Elalamy zei in zijn toespraak dat het ministerie van Industrie ervoor zal zorgen dat de fabriek wordt gevuld met bestellingen van zowel PSA als Renault. De fabriek zal naar verwachting zo'n 120 directe banen creëren en een jaarlijkse omzet van 250 miljoen DH aan export genereren. De automobielindustrie kent de sterkste banencreatie in Marokko. Tussen 2014 en 2018 heeft de sector zo'n 115.000 banen gecreëerd.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
kenitra
proma
italie
assemblage
renault
samoca
psa
fabriek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi