Rusland beschuldigt VS van belemmeren vredesproces Syrië

buitenland
6
18 sep '19
Het Russische ministerie van Defensie zegt dat de VS de spanningen in Syrië nodig heeft om hun aanwezigheid in de regio te rechtvaardigen

Mizintsev veroordeelt de Amerikaanse acties in Syrië en zei dat alleen volledige terugtrekking van de Amerikaanse troepen de situatie in het land zal helpen stabiliseren. "De Amerikaanse aanwezigheid verergert alleen de situatie en voorkomt het herstel van het vreedzame leven in het land," aldus Mikhail Mizintsev, hoofd nationale defensie van Rusland, vertelde verslaggevers in Moskou.

"De VS en hun bondgenoten staan ​​onverschillig tegenover het lot van de gewone Syriërs. De Amerikanen hebben de spanningen in Syrië alleen nodig om hun illegale aanwezigheid op het grondgebied van een soevereine staat te rechtvaardigen en hun geopolitieke ambities op welke manier dan ook te verwezenlijken," voegde hij eraan toe.

Mizintsev zei dat de Amerikaanse 'bevrijding' van Raqqa resulteerde in totale vernietiging van de ooit welvarende stad. Syrië is sinds begin 2011 verwikkeld in een wrede burgeroorlog, toen het Bashar al-Assad-regime met onverwachte wreedheid op de pro-democratieprotesten dook. Sindsdien zijn volgens VN-ambtenaren honderdduizenden mensen gedood en meer dan 10 miljoen anderen ontheemd.

© MAROKKO.NL 2019
rusland
verenigde staten
syrie
conflict
mikhail mizintsev
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?