Weggestuurde Uber-chauffeur kan in beroep

algemeen
0
19 sep 8:41
Mensen die niet meer als chauffeur voor Uber mogen rijden, kunnen daartegen in beroep gaan. Het bedrijf lanceert namelijk een geschillencommissie in Nederland.
Een geblokkeerde chauffeur kan daar bezwaar maken. Drie of meer collega's beoordelen dan of hij of zij een tweede kans zou moeten krijgen. Zoiets bestaat al in Groot-Brittanniƫ en Frankrijk. Nu is het zo dat een schorsing onherroepelijk is. Wie eruit ligt, ligt eruit. Chauffeurs willen de kans krijgen om zichzelf te verdedigen, zegt Uber na gesprekken met de bestuurders.

Niet in alle gevallen kan een chauffeur in beroep. Wie is geblokkeerd vanwege bijvoorbeeld het gebruik van verdovende middelen, seksueel wangedrag, gevaarlijk rijgedrag of het gebruik van ongepaste taal, kan een tweede kans vergeten.

De geschillencommissie bestaat uit minstens drie Uber-chauffeurs met goede beoordelingen. Hun oordeel is belangrijk, maar niet bindend, zegt Uber. Het bedrijf kan anders beslissen, maar volgens Uber is dat in Groot-Brittanniƫ en Frankrijk nog niet gebeurd.
© ANP 2019
uber
verenigd koninkrijk
nederland
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
chan 2020
berkane
chan2020
houcine ammouta
badr hari
rico verhoeven
gabon
glory kickboxing
eredivisie
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi