Afghanistan: Veel burgerdoden door mislukte luchtaanval VS

buitenland
0
19 sep '19
Ten minste dertig burgers zijn woensdag om het leven gekomen bij een mislukte luchtaanval in het oosten van Afghanistan, meldden regeringsofficials donderdag. Minstens veertig mensen raakten gewond.

De aanval met een drone werd uitgevoerd door Afghaanse regeringstroepen, met Amerikaanse steun. Doel van de aanval was een schuilplaats voor Daesh-strijders, maar in plaats daarvan kwamen de projectielen terecht te midden van een groep boeren die zojuist klaar waren met de oogst van pijnboompitten. Dat gebeurde nabij Wazir Tangi in de provincie Nangarhar.

Sinds het einde van de gevechtsmissie in 2014 bleven van alle NAVO-strijdkrachten enkel de Amerikanen gestationeerd in offensieve operaties tegen opstandelingen en bieden ze luchtsteun aan de Afghaanse strijdkrachten.

De provincie Nangarhar, ten oosten van de hoofdstad Kabul, blijft één van de meest onzekere provincies in Afghanistan, met militanten die een aantal stukken land controleren in de buurt van de tribale regio van Pakistan.

Onlangs wisten Afghaanse troepen, ondersteund door de Amerikaanse luchtmacht, een deel van het grondgebied terug te winnen van de opstandelingen, wat resulteerde in dodelijke botsingen in verschillende delen van het land die aan alle kanten veel levens eisten.

© ANP/Anadolu 2019
afghanistan
verenigde staten
nangarhar
drone
burgerdoden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi