Marokko: Nieuwe app geeft seksuele voorlichting (video)

marokko
0
19 sep '19
Onlangs werd in Rabat een nieuw gezondheidscentrum geopend die informatie verstrekt over seksuele en reproductieve gezondheid en zelfzorg

Behalve het centrum is ook een nieuwe app gelanceerd. Het gezondheidscentrum en de app zijn een initiatief van de Pan African Organization for the fight against AIDS (OPALS) en opgezet in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De opening vond 16 september plaats in aanwezigheid van de minister van Volksgezondheid, Anas Doukali, op het hoofdkantoor van de organisatie in Rabat.

De app geeft antwoord op uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot seksuele voorlichting waaronder zelfmedicatie, testen op AIDS en andere SOA's, baarmoederhalskanker, maar ook vruchtbaarheid en gezinsplanning. De app is erop gericht de patiënt deel te laten nemen aan zijn of haar eigen genezing, met de hulp van een partner, familie, een arts, een apotheker of een verloskundige, legde de minister uit.

Volgens Nadia Bezzad, woordvoerster namens OPALS, voldoet het centrum en de app aan de vraag die is ontstaan door afwezigheid van het onderwerp in het schoolcurriculum en zijn deze ook bedoeld om het taboeonderwerp bespreekbaar te maken. Nadia benadrukte dat de app ook een rol vervult door jongeren bewust te maken van seksuele en reproductieve gezondheidsproblemen en de preventie van SOA's.

In Nederland bestaat zo'n initiatief al lange tijd. Op de website geentaboes.marokko.nl kunnen jongeren sinds 2009 terecht voor vragen over islam & seksualiteit, maagdelijkheid, veilig vrijen, anticonceptie, voorbereiding op het huwelijk, seks in het huwelijk en veel meer. De website is een initiatief van Marokko.nl in samenwerking met Rutgers, een landelijk kenniscentrum over seksualiteit.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
app
seksuele voorlichting
geentaboes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?