Liberia: Brand in koranschool doodt 27 kinderen

buitenland
1
19 sep '19
Door een brand in een koranschool in de nacht van dinsdag op woensdag kwamen 27 kinderen om het leven

Het vuur ontstond rond middernacht in de slaapzaal van het schoolgebouw zo'n 10 km ten oosten van Monrovia. Alleen de imam en twee kinderen wisten aan de vuurzee te ontsnappen, zei politiewoordvoerder Moses Carter tegen nieuwsdienst AFP.

"Ik sliep toen mijn vrouw en ik lawaai hoorden, we openden de deur en zagen een grote rookwolk en renden naar buiten waar we op een grote brand stuitten", vertelt Amadou Sherrif, een medewerker van de school tegen AFP. "We zochten naar water om de brand te blussen. Toen de brandweer arriveerde begon het  vuur te doven", vervolgt hij.

Pastor Emmanuel Herbert van een nabijgelegen kerk vertelde nieuwsdienst AP dat hij en zijn congregatie wakker werden door de noodkreten van de kinderen. "Toen ik me omdraaide om te kijken, stond de hele plaats roodgloeiend. Toen ik door het raam keek, zag ik dat de hele school in brandend stond" zei hij. "De brand was zo sterk dat er geen manier was om de gebouwen binnen te gaan", aldus de pastoor.

De president van het West-Afrikaanse land, George Weah, bezocht de plek waar het noodlot toesloeg om later op de dag de begrafenis van de slachtoffers bij te wonen in een moskee in Monrovia, zei woordvoerder Isaac Solo Kelgbeh. De oorzaak van de brand is onbekend.

© MAROKKO.NL 2019
liberia
moorovia
brand
koranschool
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?