Marokkaanse lesbiennes zoeken asiel in Spanje

marokko
4
19 sep '19
Een groot aantal Marokkaanse lesbiennes hebben het afgelopen jaar asiel aangevraagd in Spanje

Spanje heeft een groot aantal asielverzoeken ontvangen met betrekking tot seksuele geaardheid, meldt dagblad Assabah donderdag. Onder de aanvragers zitten veel Marokkaanse vrouwen.

De vrouwen zijn het Marokkaanse koninkrijk ontvlucht om zich in Ceuta of Melilla te vestigen. Veel vrouwen zijn in afwachting van de behandeling van hun verzoek. "De autoriteiten hebben maatschappelijk werkers aangesteld om de situatie van deze vrouwen te onderzoeken", zegt een Spaanse bron tegen Assabah.

Het aantal dossiers overschrijdt de capaciteit van de asielzoekerscentra in de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla waardoor velen geen onderdak hebben en op straat moeten leven in afwachting van het antwoord van de autoriteiten. De benarde situatie van de vrouwen heeft de aandacht getrokken van meerdere vrouwenverenigingen en van politici van de Spaanse Socialistische Partij en hebben de autoriteiten dringend verzocht de asielprocedure te bespoedigen en de veiligheid te waarborgen van de kwetsbare groep vrouwen die op zoek is naar seksuele vrijheid.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
spanje
ceuta
melilla
lesbienne
homoseksueel
asiel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?