Interlands: #TeamMarokko treft twee geduchte sparringpartners

marokko
0
19 sep '19
Na een ietwat mindere eerste oefencampagne mag de 67-jarige Vahid Halilhodzic zijn #TeamMarokko gaan klaarstomen voor twee voor de kijker iets interessantere oefenaffiches.

Doelend op de vriendschappelijke ontmoetingen van de afgelopen interlandperiode - het treffen met respectievelijk Burkina Faso en Niger (red. 1-1 en 1-0) - krijgt de Bosnische keuzeheer nu nog meer gelegenheid om 'een nieuw Marokko' op poten te zetten. Waar menig supporter na de afgelopen Afrika Cup hoopte op flink wat doorselectie, koos Halilhodzic er tóch voor om voorlopig nog even voort te borduren op het werk van diens voorganger Hervé Renard. Zo hoefden gelouterde A-internationals als Nordin Amrabat, Faycal Fajr en Nabil Dirar vooralsnog nog niet te vrezen voor hun 'onomstreden status' als basisspelers. 

Glansdebuut voor gretige Walid el Karti
Het tweede oefentreffen - de nipte 1-0 overwinning tegen Niger - bleek echter wel enkele verschuivingen te bevatten. De meest interessante hierin was die van Wydad Casablanca-middenvelder Walid el Karti. Het nog maar 25-jarige jeugdproduct van OCK Khouribga luisterde zijn interlanddebuut meteen op met een wonderschone treffer. Halverwege de eerste helft bewees hij zijn waarde door vlak voor het strafschopgebied genadeloos hard uit te halen. Een debuut waar hij over de gehele wedstrijd op veel lof kon rekenen vanuit het Marokkaanse voetballandschap. 

Andere interessante veranderingen in de basisopstelling tegen Niger waren het toebedelen van basisplaatsen aan respectievelijk Adel Taarabt, Jawad el Yamiq en Walid Azarou. 

Medio oktober wachten dus Libië en Gabon
Onlangs deed de Marokkaanse voetbalbond FRMF via de officiële kanalen uit de doeken wat het interlandprogramma zal zijn voor de FIFA-data van oktober. Zoals het er nu naar uitziet krijgt men op 11 en 15 oktober achtereenvolgens Libië en Gabon voor de kiezen, waar deze interlands afgewerkt worden is nog niet bekendgemaakt. 

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
team marokko
vahid halilhodzic
frmf
oefeninterlands
vriendschappelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?