Driessen dringt aan: 'Beloof Ihattaren Oranje-selectie voor EURO 2020'

sport
20
20 sep 11:21
De misschien wel meest besproken voetbaljournalist van Nederland doet er nog een schepje bovenop.
Ronald Koeman moet tot op het gaatje gaan als het om het binnenhengelen van de nog maar 17-jarige Mohammed Ihattaren gaat. Geldend als één van de grootste talenten opgeleid op de Herdgang, gaf de middenvelder gisteravond in het Philips Stadion nog meer glans aan zijn geheel onomstreden status binnen het elftal van trainer Mark van Bommel. Tegen een geduchte Europese tegenstander in de vorm van Sporting Lissabon bewees hij zijn waarde door maar liefst tweemaal assistgever te zijn gedurende de 3-2 overwinning in de groepsfase van de UEFA Europa League. 

Twee voor twaalf voor de KNVB
Dat en zijn prima moyenne tot nu toe in de Eredivisie (red. één doelpunt en drie assists uit vier wedstrijden) geven volgens de chef voetbal van de Telegraaf nog meer recht aan het strikken van Ihattaren voor het grote Oranje. In zijn wekelijkse column spoort hij de beleidsbepalers in Zeist en bondscoach Koeman aan zo snel mogelijk te handelen: "Hij moet met directeur topvoetbal KNVB Nico-Jan Hoogma razendsnel afspreken met PSV'er Ihattaren en met een niet te negeren voorstel komen om voor Oranje te kiezen. Wat? Simpel: beloof hem een plaats in de selectie van EURO 2020."

Waar tot voor kort dus de storm rondom de mogelijke interlandkeuze van Ihattaren was gaan liggen, wakkert Driessen deze 'nationale discussie' nu weer op. Ter herinnering, Ihattaren werd Oranje-potentieel toen de onlangs aangestelde Vahid Halilhodzic hem opnam in zijn 46-koppige voorlopige selectie van 'de Leeuwen van de Atlas'. Met daartegenover een oproep voor Jong Oranje, gevolgd door het voorlopig naast zich neerleggen van die bewuste oproep, koos het jeugdproduct van PSV er bewust voor om goed na te denken over zijn eindkeuze. Die beslissing is tot op heden dag nog niet gevallen.  

Spelen deed Ihattaren als jeugdinternational voor respectievelijk Oranje U15, U16, U17 en tenslotte ook U19.
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
mohammed ihattaren
psv
knvb
oranje
valentijn driessen
ronald koeman
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
turkije
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
syrië
cornelius haga lyceum
islamitisch onderwijs
arie slob
racisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi