Marokko: Swissport wint aanbesteding voor 15 luchthavens

economie
0
20 sep 12:06
De grondafhandelingsdienst Swissport International heeft een vergunning gekregen voor 15 Marokkaanse luchthavens
De licentie is geldig voor de luchthavens van Agadir, Al Hoceima, Casablanca, Dakhla, Errachidia, Essaouira, Fes, Laayoune, Marrakech, Nador, Ouarzazate, Oujda, Rabat, Tanger en Tetouan en gaat in vanaf 1 oktober voor een periode van zeven jaar, meldt de Marokkaanse luchthavenautoriteit (ONDA),

"We zijn verheugd met het vertrouwen dat ONDA ons geeft", zei Christophe de Figueiredo, CEO van Swissport Marokko. "Sinds 2012 werken onze serviceagenten en ons grondpersoneel met veel toewijding om de hoge verwachtingen van onze luchtvaartmaatschappijen in Marokko te overtreffen", vervolgt Figueiredo. 

Swissport kondigde onlangs aan het aandeel van elektrische voertuigen in haar wereldwijde vloot tegen 2025 met ten minste 50% te vergroten. "Op onze Marokkaanse locaties zullen we blijven investeren in hooggekwalificeerd personeel en geavanceerde apparatuur om onze CO2-voetafdruk verder te verbeteren", voegde hij toe.

Stakingen GPI
Sinds 15 april werden reizigers op Marokkaanse luchthavens geconfronteerd met wilde stakingen van bagagepersoneel van het bedrijf GPI, die voor meerdere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Royal Air Maroc (RAM), de afhandeling van bagage uitvoert. Het contract met GPI loopt eind september af.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
swissport
gpi
luchthaven
grondpersoneel
grondafhandelingsdienst
bagageafhandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2021
vahid halilhodžić
caf
burundi
rabat
mauritanië
palestina
israel
racisme
afrikacup2021
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
dgsn
mohammed vi