Brits bedrijf doet grote gasvondst in Marokko

marokko
8
20 sep '19
Chariot Oil & Gas heeft nieuwe gasontdekkingen gedaan in de regio Mohammedia-Kenitra.

Het onderzoek dat werd uitgevoerd op vijf gasbronnen heeft een sterk potentieel voor gas-exploitatie aangetoond, meldde Netherland Sewell & Associates Inc. (NSAI) in een verklaring. In onderzoeken van NSAI in opdracht van Chariot Oil & Gas werd het potentieel van de putten 'Anchois Discovery' en 'Anchois Satellit' bevestigd. Ook vijf andere putten overtreffen de verwachtingen van het Britse bedrijf.

"De combinatie van de vooruitzichten van Anchois Discovery, Anchois Satellite en de andere vijf beloven een strategisch belangrijke bron", zei Larry Bottomley, de CEO van Chariot Oil & Gas. Bottomley benadrukte hoe belangrijk de vondst is in een snelgroeiende energiemarkt met een stijgende vraag en hoge gasprijzen.

Chariot Oil & Gas Limited is een onafhankelijk olie- en gasbedrijf en bezit exploratielicenties voor twee blokken in Namibië, drie blokken in Marokko en vier blokken in het Barreirinhas Basin in offshore Brazilië. Chariot Oil & Gas heeft een belang van 75% in de Marokkaanse blokken, de Marokkaanse staat (ONHYM) een belang van 25%.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
mohammedia
kenitra
gasvondst
chariot oil gas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi