Rabat: Ophef over agressieve beveiliger in overheidsgebouw (video)

buitenland
0
20 sep 15:24
De beveiliger beledigt en bedreigt de vrouw en zegt dat hij haar "tegen de muur zal slaan."
Beelden van een boze beveiliger bij het ministerie van Onderwijs in Rabat worden massaal gedeeld. In de video beledigt en bedreigt de bewaker een Marokkaanse vrouw en noemt zichzelf "de koning".


In de video legt de vrouw uit dat ze al sinds 8 uur 's ochtends op een ambtenaar aan het wachten is maar deze pas om 10 uur aankwam op het kantoor. De kantooruren op het ministerie beginnen om 9 uur. Wanneer de ambtenaar dan eindelijk arriveert probeerde de vrouw toegang te krijgen tot zijn kantoor. De bewaker hield haar tegen door haar bij haar arm te grijpen.

Het incident vond plaats op 16 september en het duurde niet lang voordat dit de aandacht kreeg van Khalid Samadi, secretaris van de onderwijsminister. In een reactie op Facebook laat Samadi weten dat de bewaker geschorst is vanwege zijn buitenproportionele reactie.


Samadi begint zijn verklaring door te stellen dat het incident ongekend is. 'Het ministerie ontvangt elke dag een groot aantal burgers en er is nog nooit eerder ongepast gedrag ten opzichte van burgers geregistreerd', leest de verklaring.

De secretaris legt ook de schuld bij de vrouw voor het starten van het incident. "Volgens getuigen was de vrouw geïrriteerd ... De vrouw liep ambtenaren en werknemers te beledigen omdat het document dat ze nodig had enige tijd nodig had om voor te bereiden".
© MAROKKO.NL 2019
marokko
rabat
ministerie van onderwijs
beveiliger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi