Gebrek aan openbare toiletten dreiging voor Marokkaanse steden

buitenland
3
20 sep 19:39
Ook de toeristische hoofdstad van Marokko laat het afweten op het gebied van openbare sanitaire voorzieningen
Tot nu toe negeren de autoriteiten de problematische gevolgen van het ontbreken van sanitaire voorzieningen en praten ook lokale politici niet graag over de afwezigheid van toiletten in de openbare ruimte. Een steeds groter wordend probleem want velen zijn genoodzaakt hun toevlucht te zoeken tot verlaten gebouwen, geïsoleerde of donkere plaatsen, tegen bomen, auto's, vrachtwagens, bussen, en muren. In sommige delen van het land behoren die muren tot het historisch erfgoed van het Marokkaans koninkrijk.

Zo ook Kebab Doukkala in het historische deel van Marrakech, waar de wildplassers een doorn in het oog zijn van bewoners en ondernemers, die uit frustratie zelf maar de troep wegspoelen. Deze groep roept nu de lokale autoriteiten op om niet meer weg te kijken en grijpt Wereld Toilet Dag op 19 november aan om dit op de agenda te zetten. Op Wereld Toilet Dag worden internationale conferenties gehouden om dit onderwerp te bespreken in aanwezigheid van tientallen landen, onder toezicht van de Verenigde Naties.

De activisten vinden dat de bouw van openbare toiletten niet alleen een sociale en ecologische noodzaak is, maar een project dat, indien voltooid, inkomsten kan genereren, banen kan creëren en direct zal bijdragen aan de netheid van de stad, en haar inwoners en bezoekers zal beschermen tegen uiteenlopende ziekten en epidemieën.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
marrakech
sanitaire voorzieningen
openbaar toilet
wereld toilet dag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi