Politicus ontslagen na val date uit raam hotelkamer

buitenland
6
20 sep 20:18
Het ontslag komt minder dan een maand na het bizarre einde van een avondje uit in Agadir.
Hicham Nejmi is ontslagen van zijn functie als secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid door Anas Doukkali, de minister van Volksgezondheid. Nejmi was met zijn gezin op vakantie in Agadir maar belandde met een vriend in een club waar de twee mannen twee vrouwen oppikten voor een after in Hotel Rivoli, meldt dagblad Al Ahdath Al Maghribiya.

De vrouw viel even later van de 3e verdieping van het hotel, raakte zwaargewond en werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Nejmi, die onder een valse naam de hotelkamer had geboekt, was nergens te bekennen. De gewonde vrouw werd verhoord door de politie en kwam zodoende op het spoor van Nejmi. De echtgenote van Nejmi sprak het verhaal van de vrouw tegen door te verklaren dat haar man de hele nacht bij haar was geweest.

Nejmi is een prominente figuur in de Marokkaanse gezondheidssector. Hij werd in april 2018 benoemd tot secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid. Hij is arts en professor aan de Faculteit der Geneeskunde in Marrakech. Hij was directeur van het Universitair Ziekenhuis Mohamed VI in Marrakech, en daarvoor was hij directeur van het Ibn Tufail Ziekenhuis, eveneens in Marrakech. In april 2017 werd Najmi politiek ambitieus en andere prominenten uit de gezondheidssector zagen in hem de toekomstige minister van volksgezondheid. Velen zagen zijn functie als secretaris-generaal als voorbereiding op de ministerpost.

Het politieonderzoek naar het ongeval is nog in volle gang, maar het Openbaar Ministerie heeft de politicus zware nalatigheid ten laste gelegd. De gewonde vrouw ligt nog in het ziekenhuis en zal worden vervolgd wegens openbare dronkenschap. De hotel-receptionist wordt vervolgd wegens valsheid in geschrifte. Verwacht wordt dat de rechtbank in Agadir de zaak spoedig zal behandelen.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
agadir
secretaris-generaal
hicham nejmi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
turkije
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
syrië
cornelius haga lyceum
islamitisch onderwijs
arie slob
racisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi