Renard: 'Ga me niet uitlaten over de kwestie Hamdallah'

sport
3
21 sep 13:32
De huidige leidsman van Saoedi-Arabië weigerde iets prijs te geven over wat er in aanloop naar de Afrika Cup van 2019 gebeurde bij zijn voormalige werkgever.
Al geruime tijd de scepter zwaaiend bij 'de Zonen van de Woestijn' had Hervé Renard onlangs een uitgebreid interview met het Saoedische Al Arabiya. Waar er gedurende dit gesprek voornamelijk werd gerept over het nieuwe avontuur wat hij recent in het Arabische schiereiland was begonnen, kwam ook een ander gevoelig onderwerp ter sprake. Een grote smet op het afgelopen optreden van het Marokkaanse elftal op de Afrika Cup was in aanloop naar dat eindtoernooi. Een van de definitief geselecteerden, Abderazzak Hamdallah, verliet onder het mom van een nooit vastgestelde blessure het trainingskamp. 

Blijft nog veel onduidelijk over het voortijdige vertrek van Hamdallah bij #TeamMarokko
Aanleiding daarvoor - de lezingen lopen uiteraard uiteen - was een woordenwisseling met collega-international Faycal Fajr over een te nemen penalty tegen Gambia (red. 0-1 verlies, vriendschappelijk). Over het exacte hoe en waarom had Hamdallah onlangs nog via de eigen kanalen te kennen gegeven hier uitgebreid op in te gaan. Die bijdrage blijft vooralsnog nog uit. Diens keuzeheer van toen wenste daar dan ook geen woorden aan vuil te maken: ,,Het spijt me, maar ik wens me niet uit te laten over de kwestie Hamdallah.''

Dat Hamdallah destijds een oproep kreeg was helemaal in de lijn van zijn onthutsende cijfers op Saoedische gronden. Uit 34 officiële optredens (competitie, beker en AFC Champions League) kwamen liefst 48 doelpunten en 10 assists rollen. Voor het lopende seizoen staat de teller op één treffer uit twee competitieontmoetingen. 

Photocredit: FRMF.ma 
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
hervé renard
abderrazak hamdallah
frmf
team marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
syrië
terrorisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi