Houthi's doen voorstel aan Saoedi-Arabië

buitenland
0
20 sep '19
Jemenitische Houthi-rebellen willen stoppen met het afvuren van raketten en drones op Saoedi-Arabië, mits de aanvallen op Jemen ook stoppen.

Een woordvoerder van de Houthi's kwam daar vrijdag, een week na de bombardementen op twee olie-installaties in Saoedi-Arabië, mee naar buiten. De Houthi-rebellen eisten de aanval op, maar de Verenigde Staten en Saoedische functionarissen verdenken Iran. Daarom legde president Trump vrijdag de Iraanse bank sancties op. Teheran onderhoudt ondertussen nauwe banden met de Houthi-rebellen.

Houthi's uit Jemen voeren de laatste maanden vaker bombardementen uit op doelwitten in Saoedi-Arabië. De rebellen hebben al jaren een groot deel van Jemen in handen, waaronder de hoofdstad Sanaa. Een coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië probeert hen te verdrijven. In de oorlog zijn al tienduizenden doden gevallen.

Na de bombardementen op de olievelden in Saoedi-Arabië kreeg de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman vanuit de hele wereld steunbetuigingen. Ook de Verenigde Staten, een trouwe bondgenoot, schaarden zich achter Saoedi-Arabië.

© ANP 2019
jemen
sanaa
verenigde staten
iran
mohammad bin salman
saoedi-arabië
teheran
donald trump
houthis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi