Houthi's doen voorstel aan Saoedi-Arabië

buitenland
0
20 sep 22:38
Jemenitische Houthi-rebellen willen stoppen met het afvuren van raketten en drones op Saoedi-Arabië, mits de aanvallen op Jemen ook stoppen.
Een woordvoerder van de Houthi's kwam daar vrijdag, een week na de bombardementen op twee olie-installaties in Saoedi-Arabië, mee naar buiten. De Houthi-rebellen eisten de aanval op, maar de Verenigde Staten en Saoedische functionarissen verdenken Iran. Daarom legde president Trump vrijdag de Iraanse bank sancties op. Teheran onderhoudt ondertussen nauwe banden met de Houthi-rebellen.

Houthi's uit Jemen voeren de laatste maanden vaker bombardementen uit op doelwitten in Saoedi-Arabië. De rebellen hebben al jaren een groot deel van Jemen in handen, waaronder de hoofdstad Sanaa. Een coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië probeert hen te verdrijven. In de oorlog zijn al tienduizenden doden gevallen.

Na de bombardementen op de olievelden in Saoedi-Arabië kreeg de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman vanuit de hele wereld steunbetuigingen. Ook de Verenigde Staten, een trouwe bondgenoot, schaarden zich achter Saoedi-Arabië.
© ANP 2019
jemen
sanaa
verenigde staten
iran
mohammad bin salman
saoedi-arabië
teheran
donald trump
houthis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi