'Girondins de Bordeaux-talent Benrahou kiest voor #TeamMarokko'

marokko
1
22 sep '19
Als zoon van een Marokkaanse vader en Algerijnse moeder heeft de 21-jarige rechtsbuiten in theorie twee kampen om naar uit te wijken.

Uitgaande van de laatste berichtgeving dan dan heeft bondscoach Vahid Halilhodzic binnenkort de mogelijke beschikking over Yassine Benrahou. De man die in 2016 de overstap maakte naar Girondins de Bordeaux, daar vanuit de U19-kern opklom naar het eerste en onlangs met drie seizoenen zijn contract liet verlengen, lijkt te opteren voor een interlandcarrière bij #TeamMarokko. Daar waar Algerije in theorie ook tot de mogelijkheden behoort, lijkt de vleugelaanvaller tóch te kiezen voor de Marokkaanse voetbalbond FRMF. 

Algerijnse voetbalbond FAF volgt Benrahou al maanden
Vanuit het buurland lijkt men al lange tijd werk te willen maken van de komst van de jongeling. Berichtgeving vanuit daar doet vermoeden dat de FAF Benrahou al maandenlang volgt, onduidelijk is of er ook concrete gesprekken zijn geweest om de aanvaller uiteindelijk over de streep te trekken. 

Het vorige seizoen maakte Benrahou al zijn debuut in de Ligue 1 voor Girondins de Bordeaux. Het lopende seizoen staat de teller tot nu toe op liefst vier competitieoptredens, hetzelfde aantal wat hij vorig jaar over een geheel seizoen had. Als jeugdinternational viel Benrahou tot voor kort nog onder de hoede van de Franse voetbalbond FFF, daar was hij gedurende zeven optredens onderdeel van respectievelijk het U16- en U17-elftal. 

Photocredit: @girondins (Twitter)

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
yassine benrahou
girondins de bordeaux
team marokko
faf
frmf
ligue 1
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?