Ajax deelt punten met PSV in topper met een uitblinkende Ihattaren

14
22 sep '19
De topper tussen PSV en Ajax is geëindigd in een gelijkspel, en stonden Ihattaren en Ziyech bij de topclubs in de basis.

Ajax stond lang op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Quincy Promes, maar in de 78e minuut kwam PSV toch op gelijke hoogte door een doelpunt van smaakmaker Donyell Malen. Ajax begon sterk aan de wedstrijd, maar het was Ihattaren die met een vrije trap en een mooie actie bijna voor de voorsprong zorgde.

In de tweede helft begonnen beide ploegen fel en was Ziyech met een schot dichtbij de 1-0 voorsprong. Ajax kwam iets later wel op voorsprong door een knappe actie van Tadic die een assist leverde op Promes. PSV bleef aanvallen en dat resulteerde in de laatste kwartier tot een doelpunt van de man in vorm, Donyell Malen.

Aan de kant van Ajax speelde Ziyech geen sterke wedstrijd, maar bij PSV was Ihattaren de beste man van de wedstrijd met veel dreiging en aantal goede individuele acties. Desondanks staat Ajax op de 1e plaats in de eredivisie met een beter doelsaldo dan PSV.