Essaouira: Marokkaanse joden komen bijeen voor Hiloula

buitenland
0
23 sep '19
Marokkaanse Joden van over de hele wereld kwamen vorige week bijeen voor de viering van de jaarlijkse Hiloula
Het evenement is een religieuze bijeenkomst die jaarlijks in september plaatsvindt in de Marokkaanse kuststad Essaouira en jaarlijks meer dan 1500 Marokkaanse Joodse pelgrims aantrekt. Traditioneel roept het vierdaagse evenement Joden uit Noord-Amerika, Latijns-Amerika en heel Europa bijeen.

Het evenement is voor veel Marokkaanse joden een gelegenheid om gehechtheid te betuigen aan het Marokkaanse vaderland. "Marokko is ons thuisland. Het is ons land waar we allemaal meer van houden en koesteren", zei Rabbi David Pinto tijdens het evenement. "Ik ben zo blij en zo trots om jullie dit jaar weer te ontmoeten in Essaouira", voegde hij toe.

Marokkaanse joden
Naast de Marokkaanse Joodse gemeenschap in het buitenland is Marokko nog steeds de thuisbasis voor zo'n 2.000 Joden, volgens statistieken van het joodse bureau uit september 2018.

De Marokkaanse regering herhaalt al lang haar toewijding aan coëxistentie en tolerantie tussen de verschillende religies in Marokko. Koning Mohammed VI herhaalde deze wens tijdens het recente bezoek van paus Franciscus aan Marokko in maart 2019. In een toespraak voor de paus en honderden aanwezigen sprak de koning over coëxistentie en de 'uitzonderlijke' rijke diversiteit die de Marokkaanse beschaving ondersteunt.

"Het wordt weerspiegeld door de moskeeën, kerken en synagogen die sinds onheuglijke tijden in de steden van het Koninkrijk hebben bestaan."
© MAROKKO.NL 2019
marokko
essaouira
hiloula
joden
rabbi david pinto
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer talks
botola pro
serie a
keuken kampioen divisie
botolapro
hamza-mon-bb
sparta rotterdam
la liga
geruchtenmolen
libië
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
iran
eredivisie
turkije
marrakech
hakim ziyech
daesh
caf
mohammed vi