Frankrijk: Man rijdt in op moskee (video)

buitenland
6
23 sep '19
De man reed met opzet in op de ingang van de Grote Moskee in Colmar in het oosten van Frankrijk.

De 30-jarige Yacine K. reed zaterdagavond vlak voor het maghreb gebed met een grijze Citroen C4 tegen de ingang van de moskee en heeft vervolgens zichzelf met een mes verwondt. De zwaargewonde man is onder begeleiding van de politie overgebracht naar het ziekenhuis. Er vielen voor de rest geen gewonden.

"Als de aanval een paar minuten later had plaatsgevonden waren het aantal gewonden niet te overzien", zegt Naji-Saïd Darir, de voorzitter van de moskee tegen de plaatselijke krant L'Alsace. De verdachte zou bij de politie bekend staan ​​voor meerdere geweldsdelicten en het rijden zonder rijbewijs. "Op het eerste gezicht lijkt het te gaan om een labiele man", aldus een politiebron tegen Le Parisien.

"De man zal zo snel mogelijk door een psychiater worden onderzocht," zei Catherine Sorita-Minard, woordvoerster namens het Openbaar Ministerie, erop duidend dat de man "psychiatrische problemen" zou hebben, meldt Le Parisien. "Hij zal na behandeling in hechtenis worden genomen en zo snel mogelijk worden gehoord om zo meer te weten over zijn motieven," voegde ze eraan toe.

© MAROKKO.NL 2019
frankrijk
colmar
moskee
auto
yacine k
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?