Lerares gestraft wegens kritische video over Marokkaanse scholen (video)

marokko
0
23 sep '19
De lerares wordt geconfronteerd met disciplinaire maatregelen na het delen van een video waarin ze de slechte staat van een schoolgebouw wereldkundig maakte

De lerares was al geschorst en zal nu ook voor een tuchtcommissie moeten verschijnen, dat kondigde Said Amzazi, de minister van Onderwijs aan op een persconferentie.

De lerares raakte in opspraak na het delen van een video waarin de slechte staat van klaslokalen in een openbare school in Sidi Kacem, 30 kilometer ten oosten van Rabat, te zien was om zodoende ambtenaren aan te sporen actie te ondernemen tegen de betreurenswaardige infrastructuur op haar school en het afbrokkelende openbare onderwijssysteem in Marokko in het algemeen. De video werd massaal gedeeld op sociale netwerken.

Meerdere internetgebruikers spraken hun bewondering uit voor de actie van de lerares, bij het ministerie waren ze echter minder enthousiast en vonden ze het gedrag van de lerares "ongepast". Amzazi beweerde dat de actie van de lerares er alleen op gericht zou zijn het imago van het ministerie te schaden, en daarmee de inspanningen om de schoolinfrastructuur van het land te verbeteren, teniet te doen.

De minister verklaarde dat de school in de video recentelijk een aantal renovatiewerken heeft ondergaan en betwistte de authenticiteit van foto's en video's van andere scholen in Marokko die daarna op sociale netwerken werden gedeeld. "De foto's en video's zijn van scholen in een ander land", aldus de minister.

Verschillende Marokkaanse leraren hebben solidariteit betuigd met hun collega. Internetgebruikers lanceerden een campagne onder de slogan: 'De waarheid delen is geen misdaad.' Anderen plannen ook een sit-in.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
klaslokaal
school
lerares
onderwijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?