Interlands: 'DFCO Dijon's Chouiar kan uitkijken naar voorselectie #TeamMarokko'

marokko
3
24 sep '19
Na zijn paspoort - met hulp van de Marokkaanse voetbalbond FRMF - te hebben verzilverd, kan Mounir Chouiar zich mogelijk gaan opmaken voor zijn eerste opwachting namens #TeamMarokko.

Uitgaande van waar het Marokkaanse medium Le360.ma gisteravond mee kwam, lijkt bondscoach Vahid Halilhodzic ook beroep te hebben gedaan op de 20-jarige Mounir Chouiar voor in zijn voorselectie. De linksbuiten van DFCO Dijon heeft tot nog toe twee wedstrijden in de benen op het Franse hoogste niveau, de Ligue 1. Het vorige seizoen één van de vaste krachten in het mislukte avontuur wat zich de promotiestrijd noemt namens zijn voormalige werkgever RC Lens, was hij al te porren voor een interlandcarrière namens de 'Leeuwen van de Atlas'. De speler in kwestie - zoon van een Marokkaanse vader en Mauritaanse moeder - zou al eens met Hervé Renard hebben gezeten. Alleen was het papierwerk wat zijn komst tegenhield, iets wat nu dus geregeld lijkt te zijn. 

Als jeugdexponent van RC Lens maakte Chouiar deze maand nog de overstap naar DFCO Dijon en dus de Ligue 1. Als jeugdinternational viel hij tot voor kort onder de hoede van de Franse voetbalbond FFF, daar was hij onderdeel van respectievelijk Frankrijk U16, U18, U19 én U20. Bij de werkgever van collega-international Fouad Chafik ligt Chouiar nog tot medio 2022 vast. 

Photocredit: Sport.fr

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
mounir chouiar
dfco dijon
ligue 1
vahid halilhodzic
frmf
team marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?