'Tientallen beveiligd na moord op advocaat'

algemeen
4
24 sep '19
Na de moord op advocaat Derk Wiersum zijn voor tientallen personen extra veiligheidsmaatregelen getroffen, meldt NOS op basis van bronnen.

Twintig tot dertig mensen zouden extra worden beveiligd. Het gaat om onder meer rechters en officieren van justitie die betrokken zijn bij het proces tegen Ridouan T. of zaken die daaraan gerelateerd zijn. De extra beveiliging is zowel zichtbaar als onzichtbaar. Bij sommigen is een camera geplaatst. Bij anderen surveilleert de politie vaker in de straat. Ook zijn er mensen die 24 uur per dag persoonsbeveiliging krijgen van de DKDB. Dat is de dienst die onder meer bescherming biedt aan leden van het Koninklijk Huis en aan PVV-leider Geert Wilders.

Hoe lang de veiligheidsmaatregelen van kracht blijven, is onduidelijk volgens de bronnen. Dit hangt af van de ernst van de dreiging en het strafrechtelijk onderzoek naar de moord op Wiersum.

Minister Ferd Grapperhaus kondigde vorige week al aan te laten onderzoeken wat nodig is om advocaten "veilig en ongestoord" hun werk te laten doen.

© ANP 2019
ferd grapperhaus
advocaat
geert wilders
pvv
ridouan taghi
mocromaffia
nabil b
derk wiersum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi