Koning Mohammed VI roept op tot collectieve actie tegen klimaatverandering

marokko
1
24 sep '19
Prinses Lalla Hasnaa las de boodschap van de koning voor op de Climate Action Summit, die maandag van start ging in New York

De prinses werd ontvangen door Nasser Bourita (minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking), Aziz Rabbah (minister van Energie) en Omar Hilale (permanente ambassadeur van Marokko bij de Verenigde Naties in New York).

Als voorzitster van de Mohammed VI-stichting voor de bescherming van het milieu, heeft prinses Lalla Hasnaa, een toespraak gehouden en een brief voorgelezen namens koning Mohammed VI. In de brief benadrukte Mohammed VI dat de aantasting van het milieu een tastbare realiteit is en dat de dreiging ​​om gedeelde verantwoordelijkheid vraagt. Ook heeft de koning opgeroepen tot meer concrete acties om de wereldwijde klimaatverandering aan te pakken.

De koning benoemde ook een deel van het beleid van Marokko om de gevolgen van klimaatverandering te verminderen. Marokko heeft zelf lage broeikasgasemissies maar heeft zich er toe verbonden om tegen het jaar 2030 de uitstoot met 42% te verminderen en de elektriciteitsproductie voor 52% uit hernieuwbare energiebronnen te winnen.

De vorst herinnerde ook aan de verschillende initiatieven op Marokkaanse of Afrikaanse bodem, zoals de eerste Afrika-top die onlangs plaatsvond in Marrakech en de lancering van het African Agriculture Adaptation Initiative, waarin het verminderen van de kwetsbaarheid van de Afrikaanse landbouw als gevolg van de klimaatverandering centraal staat. Om het bewustzijn bij jongeren te vergroten is het 'African Youth Climate Hub' opgericht, een initiatief van de Mohammed VI Foundation for Environmental Protection.

"Onze ambitie met betrekking tot het aanpakken van klimaatverandering vereist effectieve internationale solidariteit, duurzame financiering en een kwalitatieve overdracht van technologie en kennis. Dat is de ware betekenis van mijn inzet in dit opzicht - tegenover Marokko, Afrika en onze planeet", concludeerde de koning.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
koning mohammed vi
new york
lalla hasnaa
klimaattop
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?